עוגת חורף ומושלמת 100% כוסמין

לבעלי החמוד יש יומהולדת היום, והעוגה שהוא הכי אוהב זה פאי תפוחים אמריקאי, אתם יודעים, עם הפסים של הבצק מלמעלה וכל הצ'אקלאק. אז במשפט הראשון הוא מבקש את העוגה הזאת, ובמשפט השני אומר בפולניות מרובה: אבל אני יודע שאת עסוקה, ועבדת קשה כל השבוע, אז ממש לא צריך, לא נעים לי להטריח...

 

 

 

טוב, בסוף הגענו לפשרה – תפוחים כן, בצק כן, אבל בלי הצ'אקלאק. משהו מהיר וטעים. וחורפי. 

אז הנה לכם. 5 דקות עבודה. טעים בטירוף. מתחסל תוך שנייה. אפשר גם להכין ולהקפיא, ולחמם כשבאים אורחים (בתנאי שהם ניקו את הבוץ מהנעליים לפני שנכנסו הביתה) 

יאללה, ביי, הלכתי להתכרבל בפוך.

למלית תפוחים:

5-6 תפוחים (אני השתמשי בפינק ליידי אבל זה לא באמת משנה) ו/או שזיפים (אני מקפיאה בקיץ שזיפים חתוכים לשייקים אז מצאתי כמה במקפיא, וערבבתי עם התפוחים).

2 כפות סוכר קנים אורגני

2 כפות מייפל טבעי

חצי כפית קינמון טחון

חופן צימוקים בהירים – לא חובה

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות/פרוסות – איך שבא לכם.

שמים בקערה ומוסיפים סוכר קנים, מייפל, קינמון, וצימוקים.

מערבבים.

שמים בתבנית פיירקס ומשטחים את המלית באופן אחיד. 

 

לקראמבל:

150 גרם ( 3/4 כוס) קמח כוסמין לבן/מלא

100 גרם (1/2 כוס) סוכר קנים/דמררה

75 גרם (3/4 כוס) שיבולת שועל שלמה או גרוסה ("קוואקר")

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כפית קינמון טחון

מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומפוררים עם הידיים או עם מזלג, עד שהתערובת מאוחדת ובמרקם פירורי (לא צריך להפוך את זה לבצק, רק שיהיו מין פירורים כאלה).

מפזרים את התערובת הפירורית על התפוחים. 

מכניסים לתנור על חום 180 מעלות, בערך 45 דקות. 

מגישים חם עם גלידה וניל. 

 

רוצים לספר לנו איך יצא? יש לכם שאלות? הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק אפייה מכוסמין עם גברת פתפות

 פירורים קטן