ה-לחמניות שתרצו שהילדים שלכם יקחו לביה"ס!

עוד רגע חוזרים לבית הספר, וזה בדיוק הזמן להתאמן על הכנת לחמניות מ-100% קמח כוסמין. למה? כי מה יותר כיף מלדעת ששלחתם את הילדים לבית ספר עם לחמניות שאתם והם הכנתם ביחד, ללא חומרים מלאכותיים, משפרי אפייה או צבעי מאכל?

  

 

מכיוון שיש לי מאפייה לנהל, אין לי הרבה זמן פנוי (אלא אם כן השעות 2:00 עד 4:00 בבוקר קורצות לכם כמו שהן לי כשעת איכות עם הילדות), ומכיוון שבכל זאת חשוב לי שהילדות שלי יהיו מחד חלק מהתהליך ומאידך גם יהיו עצמאיות ויוכלו לדאוג לעצמן כשאמא לא בבית – אני נוהגת להכין איתם מאפים ולחמים שונים בצורה הזו: הן מכינות ואני רק מסתכלת ונותנת הערות (בונות, בונות כמובן). בפעם הבאה הן כבר מכינות לבד וגם דואגות שיהיה מלאי במקפיא (לשמחתו של אבא). 

אם כך – 

מתכון - יש.  

חומרים קלים להשגה- יש בכל סופר שכונתי. 

כוח עבודה צעיר, איכותי ונמרץ - יש ועוד איך יש. 

אז יאללה לעבודה.

 

מצרכים:

350 ג' קמח כוסמין לבן

150 ג' קמח כוסמין מלא

20 גרם סוכר/ סילאן

1 כף שמרים יבשים

180 מ"ל מים מהברז

50 מ"ל שמן קנולה

1 ביצה

2 כפיות מלח שטוחות

 

אין לכם כרגע זמן להכין לחמניות בעצמכם? תוכלו להזמין בחנות שלנו מגוון של לחמים ולחמים אישיים שכיף לקחת לבית הספר (אבל לא רק), משלוחים לכל הארץ, לרכישה הקליקו

 

איך מכינים?

1. מערבלים במיקסר או לשים ביד במשך 3 דקות את קמח הכוסמין הלבן, קמח הכוסמין המלא, סוכר/סילאן ושמרים יבשים.
2. מוסיפים מים מהברז, שמן קנולה ואת הביצה. מערבלים במשך 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך 2 דקות נוספות. 
4. מניחים את הבצק בקערה, עוטפים עם ניילון נצמד או שקית גדולה ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלה.
5. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות
6. מחלקים את הבצק ל- 10 חלקים ועושים ''נקניק'' באורך של כ- 20 ס"מ.
7. כורכים את הנקניק סביב היד ומכניסים את סוף הנקניק בתוך החלל שנוצר. כמו קשר, כשהצ'ופצ'יק למעלה.
8. מורחים בביצה מהולה בכף מים. מפזזרים מעל מעט שומשום ופרג.
9. מתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
10. אופים בחום של 165 מעלות כ-12 דקות עד שהלחמניות זהובות.

 IMG 20180730 094958 119

טיפים וסודות מהאופה:
• אם רוצים להכין כמות גדולה ולהקפיא – יש להוריד 2 דקות מזמן האפייה. לצנן את הלחמניות כחצי שעה ולהכניס למקפיא
• בצק כוסמין רגיש לחום יתר. לכן יש לשים מים קרירים ולא חמימים כמו שאנחנו רגילים כשאופים עם חיטה
• יש להיזהר מהתפחת יתר. מכיוון שאין בכוסמין הרבה גלוטן, יש לבצק נטייה לקרוס אם מחכים יותר מדי זמן בהתפחה. לכן לאחר שלחמניות הכוסמין המעוצבות תפחו כחצי שעה (אפילו פחות בקיץ ) – זה הזמן להכניס לתנור
• ליצירת לחות בתנור – שימו תבנית קטנה ברצפת התנור. שימו מספר קוביות קרח או ככוס מים רותחים בתחילת האפייה. לאחר 4 דקות יש להוציא את התבנית ולהמשיך אפייה כרגיל
• ניתן להקפיא את לחמניות הכוסמין מיד כשהן מתקררות בשקית אטומה. הן יהיו טובות כחודשיים במקפיא
• להפשרת לחמניות קפואות – להוציא מהמהקפיא, לחכות כחצי שעה ואז להכניס אותן לתנור שחומם מראש לכ-5 דקות על 160 מעלות. (כדאי לשים 2 קוביות קרח בתבנית קטנה בתחתית התנור, להחזרת הלחות)

 

רוצים לגוון? אפשר להכין גם לחמניה מתוקה עם צימוקים, קלאסיקה שאהובה על ילדים במיוחד

מחליפים את המלח במתכון – במקום מלח, מוסיפים 1 כף סוכר/סילאן. משרים חופן צימוקים במים חמים לכחצי שעה. סוחטים את הצימוקים המושרים ומוסיפים לבצק. מחלקים את הבצק ל- 10 חלקים. מעצבים כרגיל וממשיכים לאפייה. מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור - מניחים אותן על רשת עם מגש מתחת ומוזגים מעל סירופ חם בעזרת כף, כשהן עוד חמות.
לסירופ: מערבבים וממיסים 150 מ"ל מים עם 5 כפות סוכר/5 כפות סילאן.  

 5df0d98f 3755 4037 b255 bc5903d0ec57

בתיאבון, ספרו לי בעמוד הפייסבוק שלנו איך יצא לכם