מה יותר גרוע מסוכר? לא תאמינו

חשים רגשות אשמה כאשר אתם אוכלים חטיף מתוק? חשים אפילו יותר אשמים כשאתם נותנים כאלה לילדים? חכו רגע.

 

הידעתם שלחם מחיטה, ולא סתם חיטה – חיטה מלאה, מעלה את רמת הסוכר בדם יותר מ...סוכר?

ד"ר וויליאם דיוויס, מחבר רב המכר ''בטן של חיטה'', בדק את מדד האינדקס הגליקמי של מזונות שונים, שמבטא את עליית הסוכר בדם לאחר אכילת מאכלים מסוימים. הוא שם לב לעובדה מעניינת:

האינדקס הגליקמי של לחם מחיטה מלאה הוא גבוה מאוד – 72, ואילו של סוכר רגיל – ''רק'' 59. לדבריו, אכילת שתי פרוסות לחם מחיטה, שונה רק במקצת, ולעתים אף גרועה יותר, משתיית פחית של משקה קל ממותק בסוכר או אכילת חטיף מתוק.

בתמונה: לחמי אגוזים מ-100% קמח כוסמין, בריא, נכון. לכתבה המלאה

 

המוצרים שלנו מחכים לכם עכשיו בחנות