פוקצ'ה מקמח כוסמין | פוקצ'ה מקמח כוסמין מלא - פתפותים

פוקצ'ה מקמח כוסמין

במאפיה ובבית הקפה של פתפותים מציעים מגוון עשיר,טעים ובריא של מאפים על טהרת קמח כוסמין. המאפים כוללים גם פוקצ'ה מקמח כוסמין מלא .

 

סיפורה של הפוקצ'ה

כפי ששמה מעיד עליה, פוקצ'ה הינה מאפה איטלקי או ליתר דיוק סוג של לחם שטוח שממנו נוצרה גם הפיצה. הלחם בעבר שימש מזון לעניים ולרוב מלווה בציפוי של עשבי תיבול, בצל, זיתים ועוד מגוון תוספות. למעשה, כל תוספת שמתאימה לפיצה מתאימה גם לפוקצ'ה.

מקורה של הפוקצ'ה הינו ביוון העתיקה אולם עם השנים היא הפכה למאכל איטלקי מובהק המזוהה בייחוד עם חבל ליגוריה, ובפרט עם העיר ג'נובה בה מתמחים בהכנת פוקצ'ה עם גבינה המכונה פוקצ'ה ג'נובה.

בימינו פוקצ'ה הינה מאכל עממי נפוץ בכל רחבי איטליה, הנאפה עם עשבי תיבול שמן זית בתוספת של ירקות, גבינות או בשר. כמו כן, בכל חבל ומחוז של איטליה הפוקצ'ה מכונה בשם שונה ומכינים אותה בדרך אחרת. עם השנים והתפשטות החיבה לאוכל איטלקי, הפוקצ'ה עזבה את גבולות איטליה והפכה למאפה מבוקש בקרב עמים וקהילות רבות, כאשר כל קהילה העניקה למאפה את המגע הייחודי שלה. בין היתר, בעידן הבריאות אנו מציעים ללקוחותינו מאפי פוקצ'ה מעולים מקמח כומסין.

הכנתה של הפוקצ'ה

בעבר הכינו באיטליה את הפוקצ'ה על גבי מחבת אפייה באח. הבצק של הפוקצ'ה דומה לזה של פיצה. הוא מוכן על ידי לחיצה או גלגול ונאפה בתנור. במהלך האפייה נהוג לנקב את המאפה וליצור בו שקעים המשמרים את רמת הלחות. כמו כן, קיימים מתכונים רבים להכנת פוקצ'ות לרבות הכנת פוקצ'ה מקמח כוסמין. מדובר בקמח טעים במיוחד, מעולה להכנת פוקצ'ות, שהינו דל בגלוטן ועשיר בחלבונים, מינרלים וויטמינים. תכונות אלו הופכות את המאפה הזה לנשנוש, ארוחה קלה או תוספת לארוחה - טעימה והאהובה במיוחד.

פוקצ'ה מקמח כוסמין

לצפיה במוצרים לחצו כאן

אתם מוזמנים ליהנות פוקצ ה מקמח כוסמין באווירה מושלמת בבית הקפה שלנו בראש פינה, בחנות המפעל הממוקמת בפארק התעשייה דלתון ובחנויות מובחרות.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר בטלפון – 050-7411940

או במייל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.