פאי התפוחים הכי טעים (מ-100% קמח כוסמין, כמובן)

אמא שלי תמיד מספרת שהיא זוכרת שבתור ילדה קטנה, כשעוד גרו בירושלים, היא הייתה הולכת עם סבתא לעבודה בבית של בן ציון דינור, שהיה שר החינוך הראשון, ושלו סבתא בישלה, ושהדבר שהיא הכי זוכרת, זה את קערת החרסינה היפה שעמדה על השולחן ובתוכה תפוחים אדומים בוהקים נדירים, שלא נראו כמותם בשום מקום אחר, כאלו שה"אנשים הפשוטים" אפילו לא ידעו על קיומם. אני לעומת זאת זוכרת שתמיד ידעתי שסבתא טובה הגיעה לביקור אצלנו בקיבוץ, בזכות רמז אחד קטן: תמיד היה בקערת התפוחים בבית של ההורים – תפוח אחד אדום שמישהו לקח ממנו ביס – והחזיר. כי אוכל לא זורקים.

פאי תפוחים כוסמין (על פי הדרישות המיוחדות של איש יקר ושמו בוב מקיבוץ כפר הנשיא)

(עוגה אחת גדולה או 2 קטנות)

לבצק (במעבד מזון):
350 קמח כוסמין לבן
קורט מלח
25 גרם סוכר
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 מ"ל מים קרים
2 כפיות חומץ

לעטוף בניילון נצמד ולקרר שעה.

למלית:
8 תפוחי גרנד סמית מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
100 גרם סוכר
10 גרם סוכר וניל
10 גרם קורנפלור
1 כפית קינמון
100 גרם צימוקים שחורים (מושרים במים חמים/יין אדום לקידוש)

לרדד את הבצק ולהניח על התבנית
להערים את תערובת התפוחים על הבצק ולכסות בבצק נוסף.
לחרוץ איקסים עם סכין, למרוח חלב קר ולפזר סוכר מעל.

לאפות כ-40 דקות על 170-180 מעלות.
לצנן. לפזר אבקת סוכר מעל ולהגיש