לכבוד יום ירושלים: מתכון לפרעצל כוסמין הכי טעים שיש

לפעמים יום ירושלים הוא רק תירוץ. למה? כי הפרעצלים שלנו טעימים בכל יום. קחו לכם כמה דקות והכינו לכם פרעצלים שישדרגו את ארוחת הערב או הבוקר שלכם ויחזירו אתכם לילדות.  

 

 

 

 

 

פרעצל כוסמין עם שומשום וקצח - פרעצל דחוס ורך מבפנים עם ציפוי קרמל מתקתק, שומשום וקצח

 מרכיבים ל- 6 יחידות:

לבצק:

1 כוס מים

33 גרם שמרים (2/3 קובית שמרים)

כף סילאן (20 גרם)

2.5 כוסות קמח כוסמין מנופה (לבן)

2 כפיות מלח (10 גרם)

לסירופ הקרמל:

3/4 כוס סילאן

4 כוסות מים

 

 

אופן ההכנה:

1. שוקלים ומעבירים לתוך קערת המיקסר את המים, השמרים, הסוכר והקמח. מתקינים את וו הלישה ומערבלים במהירות בינונית למשך 3 דקות, עד קבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 10 דקות נוספות.

2. מכסים את קערת המיקסר במגבת או ניילון נצמד ומניחים לתפוח למשך שעה.

3. בזמן זה מכינים את הקרמל: יוצקים לסיר קטן את הסילאן והמים ומביאים לרתיחה עדינה. ברגע שהתערובת רתחה אפשר לכבות את הלהבה עד שנשתמש בה בהמשך.

4. לאחר שהבצק סיים לתפוח, לשים אותו מעט בידיים ומחלקים אותו ל-12 חתיכות (במשקל 50 גרם כל אחת).

5. מרדדים בידיים ל"נקניק" באורך 25 ס"מ ובקוטר של אצבע. כעת מעצבים את הפרעצל:

6. קולעים זוג נקניקים לצמה, ומהדקים את תחילתה לסופה, לקבלת צמה הקלועה בעיגול. חוזרים על פעולה זו לקבלת 6 פרעצלים עגולים. 

7. מניחים את הפרעצלים הקלועים על משטח נקי ומכסים במגבת, למשך 5 דקות. 

8. מרתיחים את הקרמל שהכנו קודם לכן, ובזהירות מכניסים את הפרעצלים אחד-אחד, לטבילה בקרמל הרותח למשך 20 שניות כל-אחד. 

9. מוציאים את הפרעצלים המקורמלים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ובעזרת מברשת מורחים אותם בביצה טרופה. זורים על כל פרעצל מעט מלח גס, שומשום וקצח. 

10. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות, ואופים למשך כ-13 דקות.

לאחר האפייה מוציאים מהתנור בזהירות, מצננים מעט, ומגישים את הפרעצלים כשהם חמים רכים וריחניים..בתיאבון!

 

נ.ב - נשארו לכם פרעצלים? תוכלו להקפיא אותם כחצי שעה אחרי שיוצאים מהתנור ומתקררים מעט, ולשמור אותם במקפיא במשך חודשיים. כשמוציאים מהמקפיא - להפשיר על השיש, ולהכניס לתנור מחומם על 180 לכ-5-6 דקות. זה יוצא כמו חדש, שלא לדבר על הריח שיתפזר בבית...

 

35190877 1852502948104222 2079147084778307584 n