רגע לפני שחנוכה נגמר, הנה מתכון לספינג' מעולים מ-100% קמח כוסמין. ואם כבר מיציתם את קיבולת הסופגניות שלכם לחג זה, אז תמיד אפשר לשמור לשנה הבאה, או להזדמנות אחרת שבא לכם להמתיק את היום. תיהנו!
ספינג' כוסמין
מכמות זו יוצאים כ-50 ספינג'.
1 קילו קמח כוסמין לבן
3 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3.5 כוסות מים (700 מ"ל)
2 כפיות שטוחות מלח
לערבב את כל החומרים חוץ מהמלח ביחד במיקסר עם וו לישה או ביד בקערה גדולה.
אחרי 2 דקות להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל שוב 4 דקות (הבצק אמור להתקבל דביק מאוד)
לשים בקערה גדולה, לסגור עם שקית גדולה.
להתפיח כשעה במקום חמים.
בינתיים להכין את הסירופ:
סירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
מיץ מ-1 לימון
לבשל כחצי שעה על אש קטנה עד שמסמיך. להוריד מהאש.
לטיגון:
להכין סיר לא עמוק עם שמן לטיגון (גוועלד... רק פעם בשנה)
לשים קערה עם מים ולהרטיב מעט את הידיים.
לקחת חתיכה מהבצק הדביק, בערך בגודל של ביצה/כדור פינג פונג. לעשות בו חור ולמתוח מעט להגדלת החור.
להכניס בזהירות לשמן הרותח ולחכות שיזהיב. להפוך לצד שני, ולהוציא לנייר סופג.
להגשה:
לטבול בסירופ ולצפות בסוכר/אבקת סוכר/או פשוט להגיש עם ריבה ליד.
רוצים לספר לנו איך יצא? יש לכם שאלות? הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק אפייה מכוסמין עם גברת פתפות