סופגניות כוסמין מ-ד-ה-י-מ-ו-ת (והן אפילו לא מטוגנות)

אתם בטח מכירים את זה - בכל שנה, סמוך לחנוכה, אפשר לשמוע את המשפטים הבאים נזרקים לאוויר: ''כבר אכלתי שלוש סופגניות והחג עוד לא התחיל", "השנה אני לא נוגעת באף סופגנייה", "טוב, נו, רק אחת", "חבל על הקלוריות", "איך אפשר לעמוד בזה" ועוד ועוד...

אנחנו לא מאמינות בקיצוניות לשום כיוון, אז הנה פיתרון ביניים - והוא טעים כל כך! 

 

קבלו את ה-מתכון לחנוכה הקרוב. סופגניות אפויות מקמח כוסמין. הן רכות, מנחמות וטעימות. כמה טעימות? אתם תשכחו מהר מאוד מאחיותיהן מהמטוגנות שפוגשים מתחת לכל קונדיטוריה/סופמרקט רענן.

(למתעניינים – המילה סופגניה מקורה בשורש ספג= ספג הרבה שמן, אז אולי לשלנו בכלל צריך להמציא שם חדש?)

מתכון לכ-20 סופגניות כוסמין. כ-160 קלוריות לסופגנייה. ה"עלות" הקלורית של המילוייים  - באחריותכם :) 

חומרים:

600 גרם קמח כוסמין לבן

30 גרם שמרים טריים

120 מ"ל חלב פושר

3 ביצה מידה L

80 גרם סוכר

1 כף ברנדי

1/4 כפית מלח

75 גרם חמאה רכה בטמפ' חדר

חמאה מומסת להברשה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למיקסר את הקמח, ומפוררים פנימה את השמרים הטריים
  2. שמים מעל את הסוכר, את החלב ומוסיפים את הברנדי והביצים, מערבלים דקה 
  3. מוסיפים מלח ומערבלים 5 דקות נוספות
  4. מוסיפים את החמאה הרכה ומערבלים 5 דקות נוספות
  5. מתפיחים לשעה וחצי (או לילה במקרר) 
  6. בידיים משומנות מעט מכינים כדורים של 50 גרם 
  7. מברישים בתערובת של ביצה ומעט מים 
  8. מתפיחים בתבניות מכוסות במגבת לחצי שעה 
  9. אופים בטמפ' של 170 מעלות ל-12-15 דקות
  10. כשהסופגניות יוצאות מהתנור מורחים אותן בחמאה מומסת
  11. לאחר שהסופגניות מתקררות, מכניסים מילוי לבחירתכם לשקית עם צנטר וממלאים את הסופגניה

המילויים המומלצים של גברת פתפות:

ריבת תות – כמובן רצוי ביתית ולא תעשייתית-זרחנית 

ריבת חלב

שוקולד (גנאש – 100 גרם שוקולד + 50 מ"ל שמנת מתוקה, לערבב במיקרו)

טחינה וסילאן

ממרח תמרים וקצת סילאן

ממרח לוטוס

רוצים לספר לנו איך יצא? יש לכם שאלות? הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק אפייה מכוסמין עם גברת פתפות

 

בתמונה: הסופגניות שאנחנו מוכרות בחנות שלנו, מעולות ברמות וכבר זוכות לתשבוחות. מעכשיו ועד חנוכה בחנות בראש פינה, מוזמנים להגיע ולטעום! 

סופגניות כוסמין1